Pentru cei dragi „puiut” sau „dovlecel” sunt alinturi deja consacrate. Pentru a le consacra si in bucatarie, se frige puisorul, apoi i se adauga dovleceii fragezi si dulceata cartofilor :)
Ingrediente
- 400 g piept de pui
- 200 g dolvecei
- 200 g cartofi dulci
- 50 ml ulei
- 50 ml vin alb
- sare, piper
Mod de preparare
Pieptul de pui se spala, se curata de pielite, se taie ca pentru friptura, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei.
Dovleceii se spala, se sterg si se taie, pe lungime, in felii subtiri. Cartofii se curata, se spala si se feliaza in forma de rondele subtiri.
Dupa ce pieptul de pui s-a prajit usor, se pun langa el feliile de dovlecei si cartofii si se calesc usor pe ambele parti.
Pentru a fi mai fraged, se stropeste totul cu vin alb si se fierbe, cu vasul acoperit, timp de circa 3-4 minute.