Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Sarmale

sarmalesarmalesarmalesarmalesarmalesarmalesarmalesarmalesarmalesarmale

Chiar daca nu era Craciunul, Madalinei i s-a facut pofta de sarmale. Asa ca, am pregatit impreuna o sumedenie de sarmale in foi de varza acra winking Care la ora scrierii acestei retete sunt deja papate hee hee

Ingrediente

  • 2 verze murate
  • 1/2 kg carne porc
  • 1/2 kg carne vita
  • 150 g orez
  • 100 g slanina afumata
  • 2-3 bucati de sorici
  • piper, cimbru
  • 2 foi de dafin
  • o ceapa potrivita
  • 200 g pasta de rosii

Mod de preparare

Se pun verzele in apa rece circa 40 de minute(apa se schimba de 2-3 ori). Intr-un castron se pune carnea impreuna cu orezul, cimbrul si ceapa taiata cubulete mici. Se amesteca si se adauga putina apa daca amestecul este prea tare.

Se scoate varza din apa, se desfac foile, una cate una si se taie cotorul fiecarei frunze pentru a putea fi impaturita.Daca foile sunt mari se pot taia in 2-3 bucati.

Slanina se taie feliute si, alaturi de sorici, se pune in oala, adaugandu-se apoi o parte din cotoarele tocate marunt intr-un strat subtire cat sa acopere fundul oalei.

Se ia cate o foaie de varza si se pune carnea, apoi se ruleaza si cu degetul mic se face loc pentru marginile frunzei. Dupa un strat de sarmale se pune un strat de varza tocata si tot asa pana se umple oala, la sfarsit fiind un strat de varza tocata.

Se pun foile de dafin deasupta, se umple oala cu apa (se lasa loc aproximativ un deget ca sa fiarba, altfel va da apa peste) si se pune la fiert. Din cand in cand se mai adauga apa. Cand sunt aproape fierte se pune pasta de rosii amestecata cu putina apa si se pune oala in cuptor aproximativ o ora.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Chiar daca nu era Craciunul, Madalinei i s-a facut pofta de sarmale . Asa ca, am pregatit impreuna o sumedenie de sarmale in foi de varza acra ;) Care la ora scrierii acestei retete sunt deja papate ;)) Ingrediente 2 verze murate 1/2 kg carne porc 1/2 kg carne vita 150 g orez 100 g slanina afumata 2-3 bucati de sorici piper, cimbru 2 foi de dafin o ceapa potrivita 200 g pasta de rosii Mod de preparare Se pun verzele in apa rece circa 40 de minute(apa se schimba de 2-3 ori). Intr-un castron se pune carnea impreuna cu orezul, cimbrul si ceapa taiata cubulete mici. Se amesteca si se adauga putina apa daca amestecul este prea tare. Se scoate varza din apa, se desfac foile, una cate una si se taie cotorul fiecarei frunze pentru a putea fi impaturita.Daca foile sunt mari se pot taia in 2-3 bucati. Slanina se taie feliute si, alaturi de sorici, se pune in oala, adaugandu-se apoi o parte din cotoarele tocate marunt intr-un strat subtire cat sa acopere fundul oalei. Se ia cate o foaie de varza si se pune carnea, apoi se ruleaza si cu degetul mic se face loc pentru marginile frunzei. Dupa un strat de sarmale se pune un strat de varza tocata si tot asa pana se umple oala, la sfarsit fiind un strat de varza tocata. Se pun foile de dafin deasupta, se umple oala cu apa (se lasa loc aproximativ un deget ca sa fiarba, altfel va da apa peste) si se pune la fiert. Din cand in cand se mai adauga apa. Cand sunt aproape fierte se pune pasta de rosii amestecata cu putina apa si se pune oala in cuptor aproximativ o ora.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza