Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Sarmalute in foi de vita

sarmalute in foi de vitasarmalute in foi de vitasarmalute in foi de vitasarmalute in foi de vitasarmalute in foi de vitasarmalute in foi de vitasarmalute in foi de vitasarmalute in foi de vita

Sarmalutele in foi de vita sunt printre preferatele lui Alex! De aceea Mada le-a pregatit astazi pentru prima data, dupa reteta soacrei winking Doamne, cat de bune au iesit! big grin

Ingrediente

 • 300 g foi de vita
 • 600 g carne tocata amestec (vita + porc)
 • sare
 • piper
 • 150 g orez
 • 4 linguri de pasta de rosii
 • 2 legaturi de marar
 • o ceapa
 • (apa – in functie de consistenta amestecului)

Mod de preparare

Se amesteca orezul cu carnea, piperul, sarea, ceapa data prin razatoarea mica. mararul si 2 linguri din pasta de rosii pana se obtine o compozitie omogena. DACA amestecul este prea tare se adauga 25-50 ml de apa.

Daca frunzele nu sunt conservate, atunci se oparesc in prealabil. Daca sunt conservate se iau frunzele, una cate una, si se spala.

Se tapeteaza fundul vasului cu strat de foi de vita. Se ia apoi cate o frunza si se pune cate un pic de carne in asa fel incat frunza sa poata fi rulata in forma unei sarmale. Se incheie la capete si se pun in cratita. La final se pune deasupra un alt strat de foi de vita. Apoi se toarna apa atat cat sa cuprinda tot continutul.

IMPORTANT: cratita in care se prepara trebuie bagata la cuptor ACOPERITA! Sarmalele in foi de vita se lasa la cuptor la foc mediu aproximativ o ora. Pe parcursul acestei ore se verifica (cam la 1/2 de ora) daca apa scade si se completeaza. Cand sunt aproape gata se adauga 2 linguri de pasta de rosii amestecata cu un pic de apa.

Sarmalutele in foi de vita pot fi servite cu iaurt sau cu smantana.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Sarmalutele in foi de vita sunt printre preferatele lui Alex! De aceea Mada le-a pregatit astazi pentru prima data, dupa reteta soacrei ;) Doamne, cat de bune au iesit! :D Ingrediente 300 g foi de vita 600 g carne tocata amestec (vita + porc) sare piper 150 g orez 4 linguri de pasta de rosii 2 legaturi de marar o ceapa (apa - in functie de consistenta amestecului) Mod de preparare Se amesteca orezul cu carnea, piperul, sarea, ceapa data prin razatoarea mica. mararul si 2 linguri din pasta de rosii pana se obtine o compozitie omogena. DACA amestecul este prea tare se adauga 25-50 ml de apa. Daca frunzele nu sunt conservate, atunci se oparesc in prealabil. Daca sunt conservate se iau frunzele, una cate una, si se spala. Se tapeteaza fundul vasului cu strat de foi de vita. Se ia apoi cate o frunza si se pune cate un pic de carne in asa fel incat frunza sa poata fi rulata in forma unei sarmale. Se incheie la capete si se pun in cratita. La final se pune deasupra un alt strat de foi de vita. Apoi se toarna apa atat cat sa cuprinda tot continutul. IMPORTANT: cratita in care se prepara trebuie bagata la cuptor ACOPERITA! Sarmalele in foi de vita se lasa la cuptor la foc mediu aproximativ o ora. Pe parcursul acestei ore se verifica (cam la 1/2 de ora) daca apa scade si se completeaza. Cand sunt aproape gata se adauga 2 linguri de pasta de rosii amestecata cu un pic de apa. Sarmalutele in foi de vita pot fi servite cu iaurt sau cu smantana.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

... sau formularul clasic

Un comentariu la reteta “Sarmalute in foi de vita”

 1. gaby_d a spus:

  Buna dimineata!
  Dupa ce infulec cu pofta cateva sarmalute, te invit cu mare drag la provocarea lunii august.

  Daca ai timp si-ti face placere, te astept.

  http://gabyd2.blogspot.com/2011/07/provocarea-lunii-august-dulce-romanie.html

Comenteaza