Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Budinca de cartofi cu carne de pui

chiftelute de pui in cuiburi de cartofichiftelute de pui in cuiburi de cartofichiftelute de pui in cuiburi de cartofichiftelute de pui in cuiburi de cartofichiftelute de pui in cuiburi de cartofibudinca de cartofi cu carne de puibudinca de cartofi cu carne de puibudinca de cartofi cu carne de puibudinca de cartofi cu carne de pui

Am intalnit deunazi la savurosTV, prin feed-ul YouTube, o reteta pentru un fel de budinca de cartofi cu carne de pui. Asa ca am purces la treaba. Nu ne-a parut rau! Chiftelutele de pui in cuiburi de cartofi (asa cum le numesc ei) sunt un pranz satios, merita sa incercati si voi.

Ingrediente

Pentru piure

  • 700 g cartofi
  • 40 g unt
  • un galbenus de ou
  • jumatate de lingurita de sare
  • jumatate de lingurita de ierburi (puteti pune exact ce va place)
  • 50 g cascaval

Pentru chiftelute

  • 300 g carne de pui tocata (sau taiata foarte marunt)
  • 100 g cascaval
  • o ceapa
  • jumatate de lingurita sare
  • jumatate de lingurita boia de ardei dulce
  • jumatate de lingurita curry
  • jumatate de lingurita piper alb
  • 10 g marar (noi nu am avut marar verde atunci in casa, asa ca am pus marar uscat)

Mod de preparare

La fel ca in reteta originala, am preferat sa facem un piureu simplu, fara brizbrizuri. Curatati cartofii de coaja, ii taiati bucati si ii puneti la fiert intr-o oala cu apa. Fierbeti cartofii, apoi ii scurgeti de apa si cu ajutorul unei ustensile pentru pasat cartofii, pasati-i intr-un piureu fin. Adaugati untul, galbenusul, sarea, ierburile si amestecati pana obtineti piureul. La final adaugati cascavalul ras si amestecati.

Intr-un bol puneti carnea tocata (sau taiata foarte marunt) de pui, adaugati ceapa tocata, jumatate din cascavalul ras, sarea, boiaua de ardei dulce, curry, piperul alb si amestecati bine. Din compozitia obtinuta formati 7 bilute de carne.

Ungeti o tava din sticla de Jena cu unt. Din piureul obtinut formati 7 bilute si le aranjati in tava. Cu ajutorul fundului unui pahar faceti adancituri in mijlocul fiecarei bilute de cartofi, obtinand astfel niste cuiburi. In fiecare cuib de cartofi puneti cate o biluta de carne. Coaceti in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 30 de minute, pana se rumenesc. Apoi presarati cu restul de cascaval ramas si mai dati la cuptor pentru inca 5 minute. Presarati mararul tocat deasupra. Cand serviti puteti adauga si smantana deasupra, asa cum am facut noi.

Papati cu placere. Sa ne fie de bine!


RECOMANDAREA BUNICII

 

Am intalnit deunazi la savurosTV , prin feed-ul YouTube, o reteta pentru un fel de budinca de cartofi cu carne de pui . Asa ca am purces la treaba. Nu ne-a parut rau! Chiftelutele de pui in cuiburi de cartofi (asa cum le numesc ei) sunt un pranz satios, merita sa incercati si voi. Ingrediente Pentru piure 700 g cartofi 40 g unt un galbenus de ou jumatate de lingurita de sare jumatate de lingurita de ierburi (puteti pune exact ce va place) 50 g cascaval Pentru chiftelute 300 g carne de pui tocata (sau taiata foarte marunt) 100 g cascaval o ceapa jumatate de lingurita sare jumatate de lingurita boia de ardei dulce jumatate de lingurita curry jumatate de lingurita piper alb 10 g marar (noi nu am avut marar verde atunci in casa, asa ca am pus marar uscat) Mod de preparare La fel ca in reteta originala, am preferat sa facem un piureu simplu, fara brizbrizuri. Curatati cartofii de coaja, ii taiati bucati si ii puneti la fiert intr-o oala cu apa. Fierbeti cartofii, apoi ii scurgeti de apa si cu ajutorul unei ustensile pentru pasat cartofii, pasati-i intr-un piureu fin. Adaugati untul, galbenusul, sarea, ierburile si amestecati pana obtineti piureul. La final adaugati cascavalul ras si amestecati. Intr-un bol puneti carnea tocata (sau taiata foarte marunt) de pui, adaugati ceapa tocata, jumatate din cascavalul ras, sarea, boiaua de ardei dulce, curry, piperul alb si amestecati bine. Din compozitia obtinuta formati 7 bilute de carne. Ungeti o tava din sticla de Jena cu unt. Din piureul obtinut formati 7 bilute si le aranjati in tava. Cu ajutorul fundului unui pahar faceti adancituri in mijlocul fiecarei bilute de cartofi, obtinand astfel niste cuiburi. In fiecare cuib de cartofi puneti cate o biluta de carne. Coaceti in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 30 de minute, pana se rumenesc. Apoi presarati cu restul de cascaval ramas si mai dati la cuptor pentru inca 5 minute. Presarati mararul tocat deasupra. Cand serviti puteti adauga si smantana deasupra, asa cum am facut noi. Papati cu placere. Sa ne fie de bine!

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza