Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Frigarui de vita cu ceapa

Sosul puternic aromat (care este folosit pentru aceste frigarui de vita cu ceapa), preparat din mustar de Dijon, sos Worcestershire si otet de vin rosu, fragezeste cubuletele de carne prajite pe frigarui, alternate cu ceapa crocanta, rosie si verde.

Frigarui de vita cu ceapa

Ingrediente

  • 700 g muschi sau fripturi de vita, curatate de grasime
  • 2 cepe rosii, medii
  • 8 cepe verzi, groase
  • o lingura mustar de Dijon
  • o lingurita sos Worcestershire
  • 1/2 lingurita otet de vin rosu
  • sare si piper negru
  • 4 linguri ulei de masline
  • 6 linguri de vin rosu (pentru sos, optional)

Mod de preparare

Se incinge bine gratarul. Se taie carnea in 20 de cubulete egale. Se curata ceapa rosie, se taie in doua, pe latime, iar fiecare jumatate se taie in patru felii. Se spala ceapa verde, se taie la 13 cm lungime, apoi fiecare bucata se taie in jumatate.

Pe 4 frigarui de metal, lungi de circa 38 cm, se infig cate 4 bucati de came, alternandu-le cu o combinatie de ceapa rosie si ceapa verde.

Se pun frigaruile pe gratar sau pe o tava de copt.

Se pun mustarul, sosul Worcestershire, otetul, sarea si piperul intr-un castron mic, apoi se adauga uleiul si se amesteca bine.

Se ung cu jumatate din aceasta mixtura, pe partea de sus, frigaruile; se frig, aproape de foc, 3-5 minute. Se intorc pe partea cealalta, se ung cu restul de mixtura si se frig alte 3-5 minute. Daca incep cumva sa se arda, se indeparteaza putin de sursa de caldura.

Frigaruile se pot servi ca atare, dar sunt mai bune cu un sos. Se iau de pe gratar si se pastreaza la cald. Se toarna vinul in tava de copt si se amesteca, la foc mediu, racaind sedimentele de pe tava. Se gateste astfel pana ce sosul se reduce la jumatate, apoi se asezoneaza, dupa gust, si se serveste alaturi de frigarui.


Sosul puternic aromat (care este folosit pentru aceste frigarui de vita cu ceapa), preparat din mustar de Dijon, sos Worcestershire si otet de vin rosu, fragezeste cubuletele de carne prajite pe frigarui, alternate cu ceapa crocanta, rosie si verde. Ingrediente 700 g muschi sau fripturi de vita, curatate de grasime 2 cepe rosii, medii 8 cepe verzi, groase o lingura mustar de Dijon o lingurita sos Worcestershire 1/2 lingurita otet de vin rosu sare si piper negru 4 linguri ulei de masline 6 linguri de vin rosu (pentru sos, optional) Mod de preparare Se incinge bine gratarul. Se taie carnea in 20 de cubulete egale. Se curata ceapa rosie, se taie in doua, pe latime, iar fiecare jumatate se taie in patru felii. Se spala ceapa verde, se taie la 13 cm lungime, apoi fiecare bucata se taie in jumatate. Pe 4 frigarui de metal, lungi de circa 38 cm, se infig cate 4 bucati de came, alternandu-le cu o combinatie de ceapa rosie si ceapa verde. Se pun frigaruile pe gratar sau pe o tava de copt. Se pun mustarul, sosul Worcestershire, otetul, sarea si piperul intr-un castron mic, apoi se adauga uleiul si se amesteca bine. Se ung cu jumatate din aceasta mixtura, pe partea de sus, frigaruile; se frig, aproape de foc, 3-5 minute. Se intorc pe partea cealalta, se ung cu restul de mixtura si se frig alte 3-5 minute. Daca incep cumva sa se arda, se indeparteaza putin de sursa de caldura. Frigaruile se pot servi ca atare, dar sunt mai bune cu un sos. Se iau de pe gratar si se pastreaza la cald. Se toarna vinul in tava de copt si se amesteca, la foc mediu, racaind sedimentele de pe tava. Se gateste astfel pana ce sosul se reduce la jumatate, apoi se asezoneaza, dupa gust, si se serveste alaturi de frigarui.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza