Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Piept de pui cu lamaie la cuptor

piept de pui cu lamaie la cuptor piept de pui cu lamaie la cuptor piept de pui cu lamaie la cuptor piept de pui cu lamaie la cuptor piept de pui cu lamaie la cuptor piept de pui cu lamaie la cuptor

Acum vreo luna, atunci cand am fost impreuna la Deva pentru a sta cateva zile impreuna cu fetita noastra Maya, am primit de la bunica (mama Ica) o carte groasa plina cu retete!

„Cand ajungem acasa, facem cateva mancaruri de acolo!”. Zis si facut happy

Ingrediente

  • 3 linguri cu unt (topit)
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 1 catel de usturoi (maruntit)
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de piper
  • 1/2 lingurita de firimituri de paine condimentata (noi am folosit pesmet)
  • 4 bucati piept de pui fara os si fara piele

Mod de preparare

Intr-un castron putin adanc am combinat untul, sucul de lamaie, usturoiul, sarea si piperul. Am pus pesmetul in alt castron.

Am inmuiat carnea in amestecul cu unt, apoi am tavalit-o prin pesmet. Am aranjat bucatile de piept de pui in tava de la cuptor, apoi le-am stropit cu amestecul cu unt (care a mai ramas dupa inmuierea pieptului de pui).

Se da la cuptor, la foc mic, pret de aproximativ 1/2 de ora.

[Dupa preferinta (Alex a preferat asa happy ) mai puteti stoarce lamaie peste pieptul de pui atunci cand mancati. Am folosit ca garnitura un orez fiert in apa + curry.]


          Acum vreo luna, atunci cand am fost impreuna la Deva pentru a sta cateva zile impreuna cu fetita noastra Maya, am primit de la bunica (mama Ica) o carte groasa plina cu retete! "Cand ajungem acasa, facem cateva mancaruri de acolo!". Zis si facut :) Ingrediente 3 linguri cu unt (topit) 4 linguri suc de lamaie 1 catel de usturoi (maruntit) 1/2 lingurita de sare 1/4 lingurita de piper 1/2 lingurita de firimituri de paine condimentata (noi am folosit pesmet) 4 bucati piept de pui fara os si fara piele Mod de preparare Intr-un castron putin adanc am combinat untul, sucul de lamaie, usturoiul, sarea si piperul. Am pus pesmetul in alt castron. Am inmuiat carnea in amestecul cu unt, apoi am tavalit-o prin pesmet. Am aranjat bucatile de piept de pui in tava de la cuptor, apoi le-am stropit cu amestecul cu unt (care a mai ramas dupa inmuierea pieptului de pui). Se da la cuptor, la foc mic, pret de aproximativ 1/2 de ora. [Dupa preferinta (Alex a preferat asa :) ) mai puteti stoarce lamaie peste pieptul de pui atunci cand mancati. Am folosit ca garnitura un orez fiert in apa + curry.]

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza




Vodafone

Statistici / parteneriate