Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Salata de pui cu tarhon

Tahini, o pasta din seminte de susan macinate, este unul dintre preparatele bine cunoscute in bucataria Orientului Mijlociu. Ea da un gust asemanator celui de nuca si o consistenta cremoasa dressingului pentru aceasta salata multicolora, plina de substante nutritive. Niste chifle cu coaja crocanta o pot insoti.

Salata de pui cu tarhon

Ingrediente

  • 2 bucati piept de pui fara piele, dezosate, circa 300 g in total
  • 360 ml supa simpla de pui sau de legume (zeama)
  • o legatura mica de tarhon proaspat
  • o lamaie mica
  • 3 boabe de piper negru
  • 2 linguri de tahini
  • o capatana de cicoare, circa 150 g
  • 140 g frunze de spanac tanar
  • 2 portocale
  • 30 g fulgi de migdale prajite
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pun bucatile de piept de pui intr-o cratita, pe un singur strat, si se toarna peste ele zeama de supa simpla. Se rup de pe tulpini frunzele de tarhon si se lasa deoparte. Se zdrobesc usor tulpinile cu un facalet, pentru a-si elibera uleiurile aromatice, apoi se introduc in cratita. Cu un cutit econom, se taie o fasie din coaja lamaii si se adauga la preparat, impreuna cu boabele de piper.

Se pune cratita pe foc moderat si se da lichidul intr-un clocot. Se micsoreaza flacara, astfel ca supa sa fiarba incetisor, acoperit. Se lasa 15 minute sau pana cand carnea puiului devine alba.

Se scoate carnea cu o spumiera si se lasa sa se raceasca pe o farfurie. Se strecoara zeama in care a fiert, aruncand tulpinile de tarhon, coaja de lamaie si piperul. Lichidul se pune deoparte. Cand puiul s-a racit, se taie in fasii.

Se pune tahini intr-un castron si se amesteca treptat cu 4 linguri din zeama de supa lasata deoparte, pentru a se obtine un dressing omogen si cremos. Daca acesta este prea gros, se mai adauga 1-2 linguri de supa. Se stoarce lamaia, iar zeama ei se toarna in dressing. Se toaca frunzele de tarhon (trebuie sa rezulte echivalentul unei linguri) si se inglobeaza in dressing, cu sare si piper dupa gust.

Se taie cicoarea transversal, in felii de 1 cm grosime. Se aranjeaza cicoarea si spanacul pe un platou mare de salata.

Se descojesc portocalele si se separa bucatelele de miez, indepartand membranele. Se presara peste salata, laolalta cu fulgii de migdale. Se asaza deasupra fasiile de pui, apoi se toarna dressingul cu tarhon. Se serveste salata imediat.


RECOMANDAREA BUNICII

 

Tahini, o pasta din seminte de susan macinate, este unul dintre preparatele bine cunoscute in bucataria Orientului Mijlociu. Ea da un gust asemanator celui de nuca si o consistenta cremoasa dressingului pentru aceasta salata multicolora, plina de substante nutritive. Niste chifle cu coaja crocanta o pot insoti. Ingrediente 2 bucati piept de pui fara piele, dezosate, circa 300 g in total 360 ml supa simpla de pui sau de legume (zeama) o legatura mica de tarhon proaspat o lamaie mica 3 boabe de piper negru 2 linguri de tahini o capatana de cicoare, circa 150 g 140 g frunze de spanac tanar 2 portocale 30 g fulgi de migdale prajite sare piper Mod de preparare Se pun bucatile de piept de pui intr-o cratita, pe un singur strat, si se toarna peste ele zeama de supa simpla. Se rup de pe tulpini frunzele de tarhon si se lasa deoparte. Se zdrobesc usor tulpinile cu un facalet, pentru a-si elibera uleiurile aromatice, apoi se introduc in cratita. Cu un cutit econom, se taie o fasie din coaja lamaii si se adauga la preparat, impreuna cu boabele de piper. Se pune cratita pe foc moderat si se da lichidul intr-un clocot. Se micsoreaza flacara, astfel ca supa sa fiarba incetisor, acoperit. Se lasa 15 minute sau pana cand carnea puiului devine alba. Se scoate carnea cu o spumiera si se lasa sa se raceasca pe o farfurie. Se strecoara zeama in care a fiert, aruncand tulpinile de tarhon, coaja de lamaie si piperul. Lichidul se pune deoparte. Cand puiul s-a racit, se taie in fasii. Se pune tahini intr-un castron si se amesteca treptat cu 4 linguri din zeama de supa lasata deoparte, pentru a se obtine un dressing omogen si cremos. Daca acesta este prea gros, se mai adauga 1-2 linguri de supa. Se stoarce lamaia, iar zeama ei se toarna in dressing. Se toaca frunzele de tarhon (trebuie sa rezulte echivalentul unei linguri) si se inglobeaza in dressing, cu sare si piper dupa gust. Se taie cicoarea transversal, in felii de 1 cm grosime. Se aranjeaza cicoarea si spanacul pe un platou mare de salata. Se descojesc portocalele si se separa bucatelele de miez, indepartand membranele. Se presara peste salata, laolalta cu fulgii de migdale. Se asaza deasupra fasiile de pui, apoi se toarna dressingul cu tarhon. Se serveste salata imediat.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza