Print Friendly, PDF & Email
salata de sfecla rosie cu hrean pentru iarnasalata de sfecla rosie cu hrean pentru iarnasalata de sfecla rosie cu hrean pentru iarnasalata de sfecla rosie cu hrean pentru iarnasalata de sfecla rosie cu hrean pentru iarnasalata de sfecla rosie cu hrean pentru iarnasalata de sfecla rosie cu hrean pentru iarnasalata de sfecla rosie cu hrean pentru iarna

Pentru ca piticei noastre ii place foarte tare salata de sfecla rosie, in aceasta toamna am hotarat sa punem cateva borcane cu sfecla, pentru iarna.

Ingrediente

  • 5 kg sfecla rosie
  • 2 bucati de hrean
  • 250 ml otet (o cana)
  • 500 ml apa (doua cani)
  • 5 linguri de zahar
  • 3 lingurite de sare
  • 4-5 lingurite de seminte de chimen
  • o lingurita de piper negru boabe

Mod de preparare

Alegeti sfecla rosie, de preferinta rotunda. Spalati-o bine si puneti-o la fiert in apa rece, cat sa o acopere, adaugand daca este cazul apa fierbinte, astfel incat pe timpul fierberii sfecla sa fie in permanenta acoperita cu apa.

Sfecla este bine facuta atunci cand dintii unei furculite intra usor in ea. Lasati-o in apa pana a doua zi. Radeti hreanul pe razatoarea mica. Scurgeti si curatati de coaja sfecla, apoi taiati-o cubulete sau dati-o pe razatoarea mare. Asezati-o in borcane spalate si sterilizate, in straturi, presarand hrean peste fiecare strat, pana la umplerea borcanelor. Daca va place, puteti sa adaugati si cateva seminte de chimen.

Intre timp, puneti apa cu chimenul la fiert si adaugati sarea, zaharul, semintele de chimen, boabele de piper negru si otetul. Dupa ce fierbe lasati compozitia la racit. Turnati apoi peste sfecla, avand grija sa se elimine tot aerul din borcan.

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea