Pastarnacul este o leguma radacinoasa, inrudita cu morcovul, dar este alb-galbui si mult mai aromat. Pana la aducerea cartofului din Lumea Noua in secolul al XVI-lea, cel care i-a tinut locul a fost pastarnacul.

Crema de pastarnac si mere

Ingrediente

  • 500 g pastarnac
  • 2 linguri ulei de masline
  • un mar
  • sare si piper negru
  • jumatate de lamaie
  • 3 fire de cimbru proaspat
  • 75 ml smantana

Mod de preparare

Se curata pastarnacul si se da pe razatoare. Daca sunt mai maturi, se taie in sferturi si se indeparteaza orice parte lemnoasa inainte de a-i da pe razatoare.

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si adanca, se adauga pastarnacul si se gateste la foc potrivit.

Intre timp, se curata marul si se da pe razatoarea mare. Se adauga in tigaie, se asezoneaza, apoi se stoarce deasupra sucul de la jumatatea de lamaie.

Se spala cimbrul, se aleg frunzele de pe tulpini si se adauga in tigaie. Se soteaza 3-5 minute, amestecand ocazional, pana ce pastarnacul este fraged.

Se toarna smantana in tigaie si se amesteca bine, pana se incinge. Se transfera totul pe farfurii calde si se serveste.

 

RECOMANDAREA BUNICII: APARATUL PENTRU CLATITE DE LA RUSSELL HOBBS

 

RECOMANDAREA BUNICII: PRODUSELE Kfea