Retetele Bunicii .ro Retetele Bunicii .ro

Mancare cu ciuperci Champignon

mancarica de ciuperci mancarica de ciuperci mancarica de ciuperci mancarica de ciuperci mancarica de ciuperci mancarica de ciuperci mancarica de ciuperci mancarica de ciuperci

Am fost ieri prin Carrefour si o caserola cu ciuperci mi-a facut cu ochiul. Ce a urmat? Vedeti in reteta happy

Ingrediente

  • 1 kg de ciuperci Champignon
  • 200 g de kaiser
  • 6 rosii
  • 3 linguri de bulion
  • 100 ml de ulei
  • 2 cepe
  • 2 foi de dafin
  • o lingura de cimbru
  • sare, piper macinat

Mod de preparare

Puneti pe foc o oala cu apa si lasati apa sa fiarba. Cand este fiarta opriti focul si puneti rosiile, intregi cum sunt, in ea.

Se pune uleiul si se lasa sa se incinga, apoi se adauga ceapa taiata marunt. Se lasa ceapa sa devina aurie si se adauga kaiserul. Cand kaiserul este rumenit, se adauga ciupercile (taiate felii, inclusiv piciorusele). Se lasa circa 10 minute sa stea pe foc si se amesteca din cand in cand.

ATENTIE! Nu va faceti probleme ca nu vor incapea ciupercile! Dupa cele 10 minute de stat pe foc, volumul lor va scadea la aproximativ jumatate.

Rosiile lasate in apa fierbinete se decojesc si se taie in cubulete mici, apoi se pun in oala. Sucul de la rosii nu va fi suficient pentru ca fierberea sa se desfasoare normal, asa ca suplimentam cu 3 linguri de bulion, care au fost dizolvate in prealabil intr-o cana cu apa. Se adauga sarea si piperul macinat (dupa gustul fiecaruia), cimbrul, foile de dafin si se fierbe circa o ora la foc mediu, vasul fiind acoperit. Se amesteca din cand in cand.

Dupa o ora, se opreste focul, se adauga sare daca am ieste nevoie si se garniseste cu o legatura de patrunjel (doar frunzele) tocat marunt.


              Am fost ieri prin Carrefour si o caserola cu ciuperci mi-a facut cu ochiul. Ce a urmat? Vedeti in reteta :) Ingrediente 1 kg de ciuperci Champignon 200 g de kaiser 6 rosii 3 linguri de bulion 100 ml de ulei 2 cepe 2 foi de dafin o lingura de cimbru sare, piper macinat Mod de preparare Puneti pe foc o oala cu apa si lasati apa sa fiarba. Cand este fiarta opriti focul si puneti rosiile, intregi cum sunt, in ea. Se pune uleiul si se lasa sa se incinga, apoi se adauga ceapa taiata marunt. Se lasa ceapa sa devina aurie si se adauga kaiserul. Cand kaiserul este rumenit, se adauga ciupercile (taiate felii, inclusiv piciorusele). Se lasa circa 10 minute sa stea pe foc si se amesteca din cand in cand. ATENTIE! Nu va faceti probleme ca nu vor incapea ciupercile! Dupa cele 10 minute de stat pe foc, volumul lor va scadea la aproximativ jumatate. Rosiile lasate in apa fierbinete se decojesc si se taie in cubulete mici, apoi se pun in oala. Sucul de la rosii nu va fi suficient pentru ca fierberea sa se desfasoare normal, asa ca suplimentam cu 3 linguri de bulion, care au fost dizolvate in prealabil intr-o cana cu apa. Se adauga sarea si piperul macinat (dupa gustul fiecaruia), cimbrul, foile de dafin si se fierbe circa o ora la foc mediu, vasul fiind acoperit. Se amesteca din cand in cand. Dupa o ora, se opreste focul, se adauga sare daca am ieste nevoie si se garniseste cu o legatura de patrunjel (doar frunzele) tocat marunt.

Comenteaza folosind Facebook ...

 

Comenteaza




Vodafone

Statistici / parteneriate